"Enter"a basıp içeriğe geçin

Afrinagan Gatha

1.Ahu (saygı duyulan ve) seçilmesi gereken biri olduğu gibi, Ratu (hükmeden kişi) de Doğru Düzen’dendir, zihinsel iyiliğin ve Ahura için yapılan yaşam eylemlerinin yaratıcısıdır ve Krallık Mazda’dır, ki yoksullara bir besleyici sunabilir.
Kendimi bir Mazda-tapıcısı olarak itiraf ediyorum – Ahura Mazda’nın, görkemli, görkemli ve Bolluk Dolu Ölümsüzlerin övgüsü için, ritüel düzende hüküm süren bolluk dolu ve kutsal Gathalar için. (Kefaret ve övgüler olsun) Gatha Ahunavaiti’ye ve Gatha Ushtavaiti’ye, Gatha Spenta-mainyu’ya ve Gatha Vohu-khshathra’ya ve Gatha Vahishtoishti’ye.

2.Azizlerin, kudretli, ezici olanların Fravaşilerine, hatta kadim inanca (Gathic inancına) sahip olan eski azizlere ve yakın akrabalarına kefaret.

3.Ahura Mazda’ya, görkemli, görkemli olana kurban veririz; ve doğru yöneten ve (tüm doğruları) idare eden Amesha Spenta’ya kurban veririz. Ve ritüel düzeninde (ilk olarak) hükmeden cömert ve kutsal Gathalara kurban veririz. Ritüel düzeninde hükmettiği gibi kutsal olan Gatha Ahunavaiti’ye kurban veririz; ve ritüel düzeninde hükmettiği gibi kutsal olan Gatha Ushtavaiti’ye kurban veririz; ve ritüel düzeninde hükmettiği gibi kutsal olan Gatha Spenta-mainyu’ya kurban veririz; ve ritüel düzeninde hükmettiği gibi kutsal olan Gatha Vohu-khshathra’ya kurban veririz; ve ritüel düzeninde hükmettiği gibi kutsal olan Gatha Vahishtoishti’ye kurban veririz.