"Enter"a basıp içeriğe geçin

Afrinagan Dahman

1. Yatha Ahu Vairyo…
Ashem Vohu…
Kendimi bir Mazda-tapıcısı, Zerdüşt’ün takipçisi, Daevalara karşı çıkan, Ahuric doktrini kabul eden biri olarak ilan ediyorum.
İyi olanların Dahman Afrin’inin ve daha yüksek zekaya sahip güçlü bilge kişinin kefareti ile, ibadet, hayranlık, kefaret ve övgü için.
‘Yatha Ahu Vairyo’, zaotar bana
‘Yatha Ahu Vairyo’ demeli, zaotar olan bana ‘Atha ratush ashatchit hacha’ demeli
, Asha-kutsanmış bilen biri söylemelidir.

2. Aşa’nın kutsadığı bu nimetler, yani ödüller, tazminatlar ve misafirperverlik bu eve gelsin; ve şimdi bu topluluğa Aşa, mal mülk, refah, iyi talih ve rahat bir yaşam ve Ahuric, Zerdüştçü olan bu Din’in uzun süreli önemi gelsin.

3. Bu evde sığırlar, Aşalar, Aşalar tarafından kutsanmış adamların gücü ve Ahur öğretisi lekelenmesin.

4. İyi, refah veren, kutsal, Aşa ile kutsanmış, fravaşiler, Aşi’nin şifalı erdemleriyle birlikte, Dünya’nın genişliğine, nehirlerin uzunluğuna ve güneşin yüksekliğine kadar buraya gelsinler; iyi şeylere sahip olmak, talihsizliklerin alt edilmesi ve zenginlik ve talihlerin ilerlemesi için.

5. Duyma (Sraosha) bu evdeki itaatsizliği yensin ve barış anlaşmazlığı yensin, cömertlik açgözlülüğü yensin, saygı isyanı yensin ve dürüstlük yalanı yensin. Asha şeytanı yensin,

6. Böylece, Amesha Spentalar, Ashi’nin yoldaşı Sraosha aracılığıyla, son hasat zamanına kadar iyi ibadetler ve övgü duaları, saygı ve hayranlıkta iyi, kalıcı sunu, sevinçli sunu ve adanmışlık sunuları alabilirler.

7. Rahatlık veren iyi talih bu evi asla terk etmesin, rahatlık veren zenginlikler de, rahatlık veren asil nesiller de, cennet ve iyi ödüller bahşeden uzun süreli arkadaşlıklarla birlikte.
Ashem Vohu…!

(Asurvad:)

8. Zengin, iyi şeylere sahip Ahura Mazda’ya. Ülkenin yöneticilerine daha büyük güç, daha büyük zafer, daha büyük yönetim, daha büyük egemenlik, şefkat, uzun yönetim, kalıcı fiziksel canlılık ve sağlık için bereketler.

9. (Kutsamalar) Güzel yapılı, güzel görünüşlü Ama’ya, Ahura tarafından yaratılan Verethraghna’ya ve kötülüğü tamamen def eden, düşmanca kötülüğü bir darbeyle tamamen yenen zafer kazanan Uparatat’a.

10. Savaşta galip gelsin, her türlü kötü niyetli düşmana, her türlü şeytani düşmana karşı galip gelsin, düşünce, söz ve amelde kusurlu olsun.

11. (Kutsamalar) zamanında düşünceler, sözler ve eylemlerle zafer kazansın; tüm kötü niyetlileri ve tüm Daeva-tapıcılarını bastırsın, böylece iyi bir ödüle, iyi bir üne ve ruhumun uzun süreli mutluluğuna erişsin.

12. Uzun ömür, arzulanan yaşam, Asha-kutsanmış insanlara hizmet ve kötü yapılmış işlerin kötülüğü için bereketler – Asha-kutsanmışların en iyi varoluşu, aydınlık, tüm mutluluğu sunar. Böylece istediğim gibi gelsin.
Burada ve başka yerlerde, şimdi ve geçmişte yapılan iyi düşünceleri, iyi sözleri ve iyi işleri övüyoruz. Böylece iyi olan her şeyi yüceltiyor ve çağırıyoruz (2).

İyi bir zihin için can atıyorum. Gushtasp’taki Peshotan oğlu yardımıma gelsin, dualarımı kabul etsin, benim için parlasın. Böylece kutsallar uzun ömre erişsin ve arzuları yerine gelsin.

Bu Afrinagan ve Khshnuman Yazad Dahman’a ulaşsın.

İyi Mazdayasnian dininin bilgisi, duyurusu ve ihtişamı, konuşma, doğru ikna, iyi kraliyet otoritesi ve adalet yoluyla dünyanın yedi bölgesine yayılsın. Öyle olsun.
Yatha Ahu Vairyo….
Ashem Vohu…!

13. Yatha Ahu Vairyo…(2).
İyi olanların ve daha yüksek zekaya sahip yiğit bilgelerin Dahman Afrin’i için ibadet, hayranlık, güç ve kuvvet istiyorum.
Ashem Vohu….
Hepimiz Asha’da bir olalım.
Böylece istediğim gibi olsun.
Burada ve başka yerlerde, şimdi ve geçmişte yapılan iyi düşünceleri, iyi sözleri ve iyi işleri övüyoruz. Böylece iyi olan her şeyi yüceltiyor ve çağırıyoruz.