"Enter"a basıp içeriğe geçin

Siroza 2

1. Ohrmazd.

Parlak ve görkemli Ahura Mazda’ya kurban veriyoruz; her şeye hükmeden, her şeye iyilik eden Amesha-Spentas’a kurban veriyoruz.

2. Vohuman.
Vohu-Mano’ya, Amesha-Spenta’ya kurban veriyoruz; nefesi dostça olan ve diğer tüm yaratıklardan daha güçlü olan Barış’a kurban veriyoruz. Mazda tarafından yapılan göksel Bilgeliğe kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan kulakla edinilen Bilgeliğe kurban veriyoruz.

3. Ardvaişt.
En güzeli olan Asha-Vahista’ya, Amesha-Spenta’ya kurban veriyoruz; çok arzulanan Airyaman’a kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan araca kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılmış ve kutsal, sevgi dolu gözlere sahip iyi Saoka’ya kurban veriyoruz.

4. Şehrevar.
Biz Khshathra-Vairya’ya, Amesha-Spenta’ya kurban veriyoruz; metallere kurban veriyoruz; Merhamet ve Hayırseverliğe kurban veriyoruz.

5. Spandarmad.
İyi Spenta Armaiti’ye kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan sevgi gözleriyle iyi Rata’ya kurban veriyoruz.

6. Hordad.
Haurvatat’a, Amesha-Spenta’ya kurban veriyoruz; mevsimlerin refahına kurban veriyoruz. Yıllara, kutsala ve kutsallığın efendilerine kurban veriyoruz.

7. Amurdad.
Ameretat’a, Amesha-Spenta’ya kurban veriyoruz; semizliğe ve sürüye kurban veriyoruz; tahılın bolluğuna kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılmış olan güçlü Gaokerena’ya kurban veriyoruz.
(Gah Hawan’da): Geniş otlakların efendisi Mithra’ya kurban kesiyoruz; Rama Hvastra’ya kurban kesiyoruz.
(Rapithwin’de): Aşa-Vahista’ya ve Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban kesiyoruz.
(Gah Uzerin’de): Hızlı atlı, uzun boylu ve parlak efendi, dişilerin efendisi Apam Napat’a kurban kesiyoruz; Mazda tarafından yaratılan ve kutsal olan suya kurban kesiyoruz.
(Gah Aiwisruthrem’de): Kutsal olanların iyi, güçlü, iyiliksever Fravashi’lerine kurban sunarız; erkek sürüleri doğuran dişilere kurban sunarız; mevsimlerin tutumluluğuna kurban sunarız; biçimli ve uzun boylu Güce kurban sunarız; Mazda tarafından yaratılan Verethraghna’ya kurban sunarız; ezici Yükselen’e kurban sunarız.
(Gah Ushahin’de): Kutsal, uzun boylu, şeytan vuran Sraosha’ya kurban veriyoruz, dünyayı büyüten, kutsallığın kutsalı ve efendisi olana; Rashnu Razishta’ya kurban veriyoruz; dünyayı büyüten, dünyayı çoğaltan Arstat’a kurban veriyoruz.

8. Dai-pa-Adar.
Yaratıcı Ahura Mazda’ya, parlak ve görkemli olana kurban veriyoruz; her şeyi yöneten, her şeyi iyiliksever olan Amesha-Spentas’a kurban veriyoruz.

9. Adar.
Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban veriyoruz; Mazda’nın yarattığı Şan’a kurban veriyoruz; Mazda’nın yarattığı Servet’e kurban veriyoruz; Mazda’nın yarattığı Aryas’ın Şan’ına kurban veriyoruz; Mazda’nın yarattığı Kavis’in korkunç Şan’ına kurban veriyoruz.
Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban veriyoruz; Kral Husravah’a kurban veriyoruz; Husravah gölüne kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan Asnavant Dağı’na kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan Chaechasta Gölü’ne kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan Kavis’in korkunç ihtişamına kurban veriyoruz.
Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Raevant Dağı’na kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Kavis’in korkunç Şanına kurban veriyoruz.
Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban veriyoruz; iyiliksever, savaşçı Atar’a kurban veriyoruz. Tam bir şan kaynağı olan o Tanrı’ya kurban veriyoruz. Tam bir şifa kaynağı olan o Tanrı’ya kurban veriyoruz.
Ahura Mazda’nın oğlu Atar’a kurban sunarız; bütün Ateşlere kurban sunarız; kralların göbeğinde oturan Tanrı Nairyo-Sangha’ya kurban sunarız.

10. Abana.
Mazda tarafından yapılmış ve kutsal olan iyi Sulara kurban veriyoruz; kutsal su kaynağı Ardvi Anahita’ya kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılmış ve kutsal olan bütün sulara kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılmış ve kutsal olan bütün bitkilere kurban veriyoruz.

11. Hârşed.
Parlak, ölmez, ışıldayan, hızlı atlı Güneş’e kurban veriyoruz,

12. Mah.
İçinde Boğa tohumunu barındıran Ay’a kurban veriyoruz. Tek yaratılmış Boğa’nın Ruhu ve Fravaşi’sine kurban veriyoruz; birçok türün Boğa’sının Ruhu ve Fravaşi’sine kurban veriyoruz.

13. Tiştar.
Parlak ve görkemli Yıldız Tistrya’ya kurban veriyoruz; suları ileri iten Mazda tarafından yaratılan güçlü Satavaesa’ya kurban veriyoruz; içinde suların tohumunu barındıran tüm Yıldızlara kurban veriyoruz; içinde dünyanın tohumunu barındıran tüm Yıldızlara kurban veriyoruz; içinde bitkilerin tohumunu barındıran tüm Yıldızlara kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Vanant Yıldızı’na kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan, görkemli ve şifalı yedi yıldız olan Haptoiringa’lara kurban veriyoruz; Yatu’lara ve Pairika’lara karşı koymak için.

14. Goşorun.
Cömert İnek’in ruhuna kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan güçlü Drvaspa’ya kurban veriyoruz.

15. Dai-pa-Mihr.
Yaratıcı Ahura Mazda’ya, parlak ve görkemli olana kurban veriyoruz; her şeyi yöneten, her şeyi iyiliksever olan Amesha-Spentas’a kurban veriyoruz.

16. Mihr.
Geniş otlakların efendisi, bin kulağı ve on bin gözü olan, kendi adıyla anılan bir Tanrı olan Mithra’ya kurban sunuyoruz; Rama Hvastra’ya kurban sunuyoruz.

17. Sroş.
Kutsal, uzun boylu, şeytan vuran, dünyayı artıran, kutsal ve kutsallığın efendisi Sraoşa’ya kurban kesiyoruz.

18. Raşn.
Raşnu Razişta’ya kurban veriyoruz; dünyayı büyüten, dünyayı çoğaltan Arstat’a kurban veriyoruz; dünyayı büyüten doğru sözlü söze kurban veriyoruz.

19. Frawardin.
Kutsal olanların iyi, güçlü, hayırsever Fravaşilerine kurban veriyoruz.

20. Warharan.
Biz iyi biçimlenmiş, uzun boylu Güce kurban veriyoruz; Ahura tarafından yaratılmış Verethraghna’ya kurban veriyoruz; ezici Yükselen’e kurban veriyoruz.

21. Koç.
Rama Hvastra’ya kurban veriyoruz; kutsal Vayu’ya kurban veriyoruz; yüksekte çalışan ve diğer tüm yaratıklardan daha güçlü olan Vayu’ya kurban veriyoruz. Senin o parçasına kurban veriyoruz, ey Vayu, o Spenta-Mainyu’ya ait. Egemen Gökyüzüne kurban veriyoruz; Sınırsız Zaman’a kurban veriyoruz; uzun Dönem’in egemen Zaman’ına kurban veriyoruz.

22. Yığın.
Biz cömert, cömert Rüzgara kurban veririz; aşağıdan esen rüzgara kurban veririz; yukarıdan esen rüzgara kurban veririz; önümüzden esen rüzgara kurban veririz; arkamızdan esen rüzgara kurban veririz. Biz yiğit Cesaret’e kurban veririz.

23. Dai-pa-Den.
Yaratıcı Ahura Mazda’ya, parlak ve görkemli olana kurban veriyoruz; Amesha-Spentas’a kurban veriyoruz.

24. İn.
Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz; Mazda’ya tapanların iyi Yasası’na kurban veriyoruz.

25. Ard.
Biz parlak yüksek, güçlü, uzun boylu ve merhametli olan Ashi Vanguhi’ye kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Şan’a kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan İyiliğe kurban veriyoruz. Işık arabasının Parendi’sine kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Aryas’ın Şanına kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan korkunç kraliyet Şanına kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan, zorla ele geçirilemeyen o korkunç Şana kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan Zerdüşt’ün Şanına kurban veriyoruz.

26. Aştad.
Dünyayı büyüten Arştat’a kurban veriyoruz; Mazda tarafından kutsal mutluluk Tanrısı olarak yaratılan Uşi-darena Dağı’na kurban veriyoruz.

27. Asman.
Parlayan Göklere kurban sunarız; kutsal olanların aydınlık, mutlu, mesut yurduna kurban sunarız.

28. Zam.
Biz, iyiliksever bir Tanrı olan Dünya’ya kurban veriyoruz; bu yerlere, bu tarlalara kurban veriyoruz; Mazda tarafından kutsal mutluluk Tanrısı olarak yaratılan Ushi-darena Dağı’na kurban veriyoruz; Mazda tarafından kutsal mutluluğun, tam mutluluğun merkezleri olan, kutsal ve kutsallığın efendileri olan tüm dağlara kurban veriyoruz; Mazda tarafından yaratılan korkunç kraliyet Şanına kurban veriyoruz; Mazda tarafından zorla ele geçirilemeyen korkunç Şana kurban veriyoruz.

29. Mahraspan.
Biz yüce şanlı Mathra Spenta’ya kurban veriyoruz; Daevalara karşı olan Yasa’ya kurban veriyoruz; Zerdüşt Yasası’na kurban veriyoruz; uzun zamandır geleneksel olan öğretiye kurban veriyoruz; Mazda’nın tapınanlarının iyi Yasası’na kurban veriyoruz; Mathra Spenta’ya olan Adanmışlığa kurban veriyoruz; Mazda’nın tapınanlarının Yasa’sını tutan anlayışa kurban veriyoruz; Mathra Spenta bilgisine kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılan göksel Bilgeliğe kurban veriyoruz; Mazda tarafından kulakla edinilen ve yapılan Bilgeliğe kurban veriyoruz.

30. Anagran.
Ebedi ve egemen aydınlık uzaya kurban veriyoruz; parlak Garonmana’ya kurban veriyoruz; ebedi İyiliğin egemen yerine kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılmış Çinvat köprüsüne kurban veriyoruz; birçok karısı olan, hızlı atlı, yüce ve parlak efendi Apam Napat’a kurban veriyoruz; Mazda tarafından yapılmış ve kutsal suya kurban veriyoruz; altın ve uzun boylu Haoma’ya kurban veriyoruz; dünyayı büyüten canlandırıcı Haoma’ya kurban veriyoruz; ölümü uzak tutan Haoma’ya kurban veriyoruz; dindar ve iyi Bereket’e kurban veriyoruz; bilge kişinin korkunç, güçlü, lanetli düşüncesine, bir Tanrı’ya kurban veriyoruz; göksel dünyanın bütün kutsal Tanrılarına kurban veriyoruz; maddi dünyanın bütün kutsal Tanrılarına kurban veriyoruz.
Kutsal olanların iyi, güçlü, hayırsever Fravaşilerine övgüler sunuyorum, yakarıyorum, meditasyon yapıyorum ve onlara kurbanlar sunuyoruz.