"Enter"a basıp içeriğe geçin

16. Yaşt

0.Ahura Mazda sevinsin!….
Ashem Vohu: Kutsallık tüm iyiliklerin en iyisidir….
Kendimi Mazda’nın bir tapınıcısı, Zerdüşt’ün bir takipçisi, Daevalardan nefret eden ve Ahura’nın yasalarına uyan biri olarak itiraf ediyorum;
[Havani]’ye kurban, dua, kefaret ve yüceltme için, kutsal ve kutsallığın efendisi….
Mazda tarafından yapılmış ve kutsal olan en doğru Chista’ya ve Mazda’nın tapınanlarının iyi Yasasına.
Benden kurban, dua, kefaret ve yüceltme için kefaret olsun.
Yatha ahu vairyo: Rab’bin iradesi kutsallık yasasıdır…..

1.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista’ya kurban veriyoruz: Mazda’nın tapanlarının iyi Yasasına, iyi erzak tedarikçisine, hedefe hızla koşan ve kişiyi tehlikelerden en iyi şekilde kurtaran, içkiler getiren, kutsal, akıllı ve ünlü, işe çabuk ve çabuk giden; çabuk giden ve iyi temizleyen; Mazda’nın tapanlarının iyi Yasasına kurban veriyoruz;

2.Zerdüşt’ün kendisine kurban sunduğu ve şöyle dediği: ‘Koltuğundan kalk, Meskeninden öne çık, ey en doğru Çista, Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal. Eğer önümdeysen, benim için kal; eğer arkamdaysan, beni geç.’

3.’Her şey bize olabildiğince dostça davransın: Yollarda rahatça ilerleyelim, dağlarda iyi patikalar bulalım, ormanlarda rahatça koşalım ve nehirleri mutlulukla geçelim!’

4.Onun parlaklığı ve ihtişamı için, ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım, yani Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista’ya. Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista’ya, içkilerle, Haoma ve etle, baresma ile, dilin bilgeliğiyle, kutsal büyülerle, sözlerle ve eylemlerle, içkilerle, iyi konuşulan sözlerle bir kurban sunacağım.
Yenhe hatam: Ahura Mazda’nın tüm bu varlıklar….

5.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz… (1. ayeti tekrarlayın).

6.Zerdüşt’ün düşüncenin doğruluğu, konuşmanın doğruluğu, eylemin doğruluğu ve bu nimet için kurban verdiği kişi,

7.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista’nın ona ayakların çevikliğini, kulakların çabuk duymasını, kolların kuvvetini, tüm vücudun sağlığını, tüm vücudun sağlamlığını ve suların altında yaşayan ve uçları uzakta bulunan ve derinliği bir insan boyunun bin katı olan Rangha’da bir saç telinden daha kalın olmayan suların dalgalanmasını ölçebilen Kara balığının görme yeteneğini vereceğini. Onun parlaklığı ve ihtişamı için,
ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

8.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz….

9.Zerdüşt’ün düşüncenin doğruluğu, konuşmanın doğruluğu, eylemin doğruluğu ve bu nimet için kurban verdiği kişi,

10.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista, ona ayakların çevikliğini, kulakların çabuk duymasını, kolların kuvvetini, tüm vücudun sağlığını, tüm vücudun sağlamlığını ve gecenin karanlığında, yağmur, kar, dolu veya sulu karda, dokuz ilçeden bile, bir atın saçını, toprağa karışmış halde görebilen ve bunun baştan mı yoksa kuyruktan mı olduğunu bilen erkek atın görme yeteneğini versin. Onun
parlaklığı ve ihtişamı için, ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

11.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz….

12.Zerdüşt’ün düşüncenin doğruluğu, konuşmanın doğruluğu, eylemin doğruluğu ve bu nimet için kurban verdiği kişi,

13.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Chista, ona ayakların çevikliğini, kulakların çabuk duymasını, kolların kuvvetini, tüm vücudun sağlığını, tüm vücudun sağlamlığını ve altın yakalı bir akbabanın görme yeteneğini versin ki, dokuz ilçeden bile, yumruktan daha kalın olmayan bir et parçasını algılayabilsin, bir iğnenin ucu kadar ışık versin. Onun parlaklığı ve ihtişamı için, ona
duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

14.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz….

15.Kutsal Hvovi’nin tam bir bilgiyle kurban sunduğu, kutsal Zerdüşt’ün ona iyi uyuşturucusunu vermesini dileyen, böylece yasaya göre düşünebilen, yasaya göre konuşabilen ve yasaya göre davranabilen kişi.
Onun parlaklığı ve ihtişamı için, ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

16.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz….

17.Uzaklara gönderilen Athravanlar, yasayı vaaz etmek için iyi bir anı dileyerek ve kendi bedenleri için güç dileyerek kurban ettiler.
Onun parlaklığı ve ihtişamı için, ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

18.Mazda tarafından yaratılmış ve kutsal olan en doğru Hista’ya kurban veriyoruz: Mazda’ya tapanların iyi Yasasına kurban veriyoruz….

19.Ülkenin kralı, ülkenin efendisi kime kurban sunarsa sunsun, ülkesi için barış, kendi bedeni için güç ister.
Onun parlaklığı ve ihtişamı için, ona duyulmaya değer bir kurban sunacağım….

20.Yatha ahu vairyo: Rab’bin iradesi kutsallık yasasıdır….
Mazda ve kutsal tarafından yaratılan en doğru Chista’nın kurbanını ve duasını, gücünü ve canlılığını ve Mazda’nın tapınanlarının iyi Yasasını kutsarım.
Ashem Vohu: Kutsallık tüm iyiliklerin en iyisidir….
O adama parlaklık ve ihtişam [verin], …. ona uzun, uzun bir ömür verin, ona kutsal Olanların aydınlık, her bakımdan mutlu, mutlu meskenini verin.