1- Ortağın Ortağa Taksimde Ve Diğer İşlerde Vekâleti Hakkındadır
2- Müslüman kimse dâru’l-harb’de bulunan yahut dâru’l-islâm’da (kendisine emân verilmekle) müste’men olan bir harbî’yi tevkîl ettiği zaman. Bu vekâlet verme caizdir.
3- Sarraflıkta (Yânı nakdi nakidle satmakta) ve tartılacak şeylerde vekâlet bâbı.
4- Çoban, ölmek üzere olan bir koyun gördüğü veya vekîl, bozulacak bir şey gördüğü zaman, çoban o koyunu kesse, vekîl de fesadından korktuğu şeyi iyileştirse (bu tasarruflar caiz olur)
5- Şahidin Ve Gaibin Vekâleti Câîzdir
6- Borçları Ödeme Hususunda Vekâlet Bâbı
7- Bir kimse bir kavmin vekiline yahut şefaatçısına bir şey hibe ettiğinde bu hibe caizdir.
8- Bir adam bir adamı ne kadar vereceğini beyân etmeyerek, bir şahsa bir şey vermesi için vekîl yaptığı zaman, vekîl bu şahsa insanların örf edindiği şey üzere verirse (bu câizdir)
9- Kadının Nikâh Akdi (Yâni Kendisini Evlendirmesi) Hususunda İmâma Vekâlet Vermesi Bâbı
10- Bir kimse bir kimseyi vekîl tayîn ettiği ve vekil de tevkîl edildiği maldan bir mikdâr şeyi terk ettiği zaman (müvekkil vekilin bu hareketine icazet verdiği takdirde) bu iş caiz olur.
11- Vekîl, bir şeyi fesâdlı bir alışverişle sattığı zaman vekilin bu alışverişi reddedilmiştir (yani reddedilir.)
12- Vakıf hususunda vekâlet, vekilin nafakası, vekilin vakıf maldan arkadaşına yedirmesi, kendisinin de ma’rûf mikdâr yemesi bâbı:
13- Dînî Cezaları Yerine Getirmekte Vekâlet Bâbı
14- Kâbe’ye hediye olarak gönderilen kurbanlık hayvanların kesilmesi ve bunların işlerinin araştırılıp gözetilmesi hususlarında vekâlet bâbı:
15- Bir adam kendi vekiline: Bunu Allah’ın sana gösterdiği yere (yânı istediğin yere) koy, dediği ve vekili de: Söylediğin şeyi işittim, dediği zaman (yani o şeyi istediği yere koyduğu zaman bu caiz o!ur).
16- Emniyetli kimseye hazînecilik ve benzeri işlerde vekâlet verme bâbı