"Enter"a basıp içeriğe geçin

Afrinagan Rapithwin

1.Kendimi bir Mazda-tapıcısı, Zerdüşt’ün tarikatından, Daevalara düşman, Rab’bin bilgisine adanmış, ritüel tarikatın kutsal efendisi Rapithwina’ya, kurban, hürmet, kefaret ve övgüye ve ritüel tarikatın kutsal efendisi(leri) Fradat-fshu ve Zantuma’ya adanmış olarak itiraf ediyorum.

2. Ve görkemli, ihtişamlı Ahura Mazda’ya ve Cömert Ölümsüzlere kefaret olsun ve En İyi Doğruluk olan Asha Vahishta’ya ve Ahura Mazda’nın oğlu Ateşe ve göksel ve yeryüzündeki tüm kutsal Yazadlara ve kudretli ve ezici azizlerin Fravaşilerine olsun.

3.Çünkü Ahura Mazda, Spitama Zerdüşt’e Rapithwina ritüel zamanı için söylenen sözü şöyle söyledi: Ey kutsal Zerdüşt, bize sor, senin bize sorulacak soruların nelerdir, çünkü senin sorun, hükümdarının kudretli arzusunu dile getirdiği zamanki kudretli olan gibidir.

4. Sonra Zerdüşt, Ahura Mazda’ya sordu: Ey Ahura Mazda, maddi dünyaların ve kutsalların en cömert yaratıcısı! O adam ne elde eder, neyi hak eder, o adam için ne ödül olacaktır (5) Rapithwina makamını Rapithwina duasıyla kutsama için okuyan ve elleri (iyi) yıkanmış, (iyi) yıkanmış havanlarla, Baresman yayılmış, Haoma yüksekte, ateş parlak bir şekilde alevlenirken, Ahuna-vairya yüksek sesle söylenmiş, dili Haoma ile nemlendirilmiş ve vücudu Mathra’ya bağlı halde Rapithwina makamıyla kurban kesen adam için?

6.Ve Ahura Mazda ona cevap verdi: Ey Spitama, güney yönünden gelen rüzgar tüm maddi dünyayı ilerletip artırdığı ve onu kutsadığı, sevindirdiği ve ilerlettiği gibi, (7) Rapithwina-ratu’yu Rapithwina kutsamasıyla okuyan ve (iyi) yıkanmış ellerle, havanlarla, yayılmış Baresman ve kaldırılmış Haoma ile, parlak bir şekilde alevlenen ateşle ve yüksek sesle söylenen Ahuna-vairya ile ve Haoma ile nemlendirilmiş dille ve Mathra’ya bağlı bir vücutla kurbanlar sunan kişi de buna benzer bir ödül alır!

8. Ahura Mazda, Spitama Zerdüşt’e Rapithwina zamanında söylenmesi gereken sözü böylece bildirdi.