"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 4832

Yüce Allah’ın Şu Kavli:

“Ey Peygamber, zevcelerine de ki: Eğer siz dünyâ hayâtını ve onun zînetini arzu ediyorsanız, gelin size boşanma bedellerini vereyim de hepinizi güzellikle salıvereyim” (Âyet: 28).

Ve Ma’mer: “et-Teberrüc” (Âyet: 33), kadının kendi güzelliklerini (erkeklere göstermek için) meydana çıkarmasıdır. “Sünnete’llâhi” (Âyet: 38), “Allah onu sünnet yaptı, Allah onu kaanûn yaptı” ma’nâsınadır, dedi

4832 ez-Zuhrî şöyle dedi: Bana Ebû Seleme ibnu Abdirrahmân haber verdi; ona da Peygamber’in zevcesi Âişe (r. anha), Allah kadınlarını muhayyer kılmasını emrettiği zaman Rasûlüllah’ın kendisine geldiğini haber verip, şöyle demiştir: Rasûlüllah muhayyer kılmaya benden başladı da:

— “Ben sana birşey zikredeceğim, anan ve babanla istişare edinceye kadar acele cevâb vermen gerekmez” dedi.

Halbuki kendisi ebeveynimin benim O’ndan ayrılmamı emreder olmadıklarını kesince bilmişti.

Âişe dedi ki: Sonra Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem):

— “Şübhesiz ki Allah Ey Peygamber, zevcelerine şunu söyle: Eğer siz dünyâ hayâtını ve onun zînetini istiyorsanız, gelin size boşama bedellerini vereyim de sizi güzellikle salıvereyim… buyuruyor” deyip, iki âyetin tamâmını okudu.

Ben de ona:

— Zikrettiğin bu iki işin hangisi hakkında ben ebeveynime danışacağım? Ben elbette Allah’ı, Rasûlü’nü ve âhiret yurdunu isterim, dedim.