"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 3752

3752 Bize Şu’be, el-Hakem’den tahdîs etti ki, o şöyle demiştir:

Ben İbnu Ebî Leylâ’dan işittim, şöyle dedi: Bize Alî şöyle tahdîs etti: Fâtıma aleyhi’s-selâm değirmen taşı çevirmenin te’sirinden elinde meydana gelen rahatsızlıktan şikâyet etti. O sırada Peygamber’e birtakım esirler gelmişti. O esirlerden bir hizmetçi istemek üzere Peygamber’in evine gitti, fakat Peygamber’i evde bulamadı; Âişe’yi buldu ve ona ne için geldiğini haber verdi. Peygamber geldiğinde Âişe, Fâtıma’nın gelişini Peygamber’e haber verdi.

Alî dedi ki: Bunun üzerine Peygamber bize geldi ve bizi yataklarımıza girmiş hâlde buldu. Ben hemen ayağa kalkmaya davrandım. Peygamber derhâl:

— “Yerinizde durunuz” buyurdu ve ikimizin arasına oturdu; hattâ ben göğsüm üstüne dokunan iki ayağının serinliğini hissettim.

Sonra Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem):

— “İyi dinleyiniz! Ben size, sizin benden istediğiniz esîr hizmetçiden daha hayırlı birşey öğreteceğim: Siz (geceleyin) yatağınıza girdiğinizde otuzdört defa Allâhu Ekber; otuzüç kerre Subhânallah dersiniz. Otuz üç kerre de el-Hamdülillah dersiniz. İşte bunları söylemeniz sizlere hizmetçiden hayırlıdır” buyurdu.