1- Ödünç isteme, borçları ödeme, hacr, teflîs haklarında bir takım bâblar (Kendisinin parası olmaksızın yahut parası olup da hâzırında bulunmayarak borçla bir mal satın alan kimse).
2- İnsanların mallarını ödemek yahut telef etmek isteyerek alan kimse bâbı
3- Borçları Ödeme (nin vucûbu) Bâbı
4- Devenin Ödünç İstenmesi (nin Cevazı) Bâbı
5- Alacakların Güzellikle İstenmesi Bâbı
6- Bâb; Alacaklıya kendi devesinden daha büyük olarak verilir mi?
7- Borç Ödeyişin Güzel Olması Bâbı
8- Bâb: (Alacaklının rızâsı ile) Borçlunun borcunun aşağısında (bir miktar vererek borcunun tamâmını) ödediği yahut alacaklı, alacağının hepsini borçluya helâl ettiği zaman bu caiz ve meşru’dur.
9- Bâb: Borçlu, hurmayı hurma ile yahut hurmayı arpa, buğday gibi hububat ile takas ederek yahut mahsûlü ölçüp tartmakşızın tahmin eyleyerek alacaklıya borç ödediği zaman (bu caizdir)
10- Borca Girmekten Allah’a Sığınan kimse Bâbı
11- Borç Bırakarak Ölen Kimsenin Cenaze Namazı Bâbı
12- Bâb: Zengin Kişinin Borcunu Ödemeyi Uzatması Zulümdür
13- Bâb: Hakk Sahibinin Söz Söyleme Hakkı Vardır ,
14- Bâb; Bir kimse satma, ödünç verme, emânet bırakma suretlerinden biri ile elinden çıkardığı kendi malını, iflâs etmiş bir şahsın yanında bulduğu zaman, o kimse bu malı geri almaya başka alacaklılardan daha haklıdır.
15- Alacaklının, hakkını istemesini yarına veya iki üç güne kadar geri bırakıp da bu geri bırakmayı matl (yani borç ödemeyi uzatma) görmeyen kimse bâbı
16- İflas etmiş kimsenin yahut fakirin malını satıp da bedelini alacaklılar arasında bölüştüren yahut o bedeli kendisine ve yakınlarına harcaması için müflise ve fakire veren kimse bâbı
17- Bâb: Bir adam, bir kimseye belli bir müddete kadar ödünç verdiği yahut satış akdinde bedel için bir müddet ta’yîn ettiği zaman (bu caizdir).
18- Borçtan bir kısmının indirilmesi hususunda şefaat edilmesi bâbı
19- Mal zayi etmekten nehyedilmesi bâbı
20- Bâb: Hizmetçi, efendisinin malında (koruma ile vazifeli) bir güdücüdür. Hizmetçi o malda efendisinin izni olmadan tasarruf yapamaz.