"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 6942

“Namuslu ve hürr kadınlara iftira atan, sonra dört şâhid getirmeyen kimselere de seksen deynek vurun. Onların ebedi şâhidliklerini kabul etmeyin. Onlar fâsıkların tâ kendileridirler. Ancak bundan sonra tevbe eden ve hâllerini iyileştiren müstesnadır. Çünkü Allah çok mağfiret edicidir, çok merhamet eyleyicidir” (en-Nûr: 4-5),

“Namuslu, (kötülüklerden) habersiz mü’min kadınlara iftira atanlar dünyâda da, âhirette de la’nete uğratıldılar. Onlar için büyük bir azâb vardır” (en-Nûr: 23);

“Zevcelerine zina iftirası atan, kendilerinin kendilerinden başka şâhidleri de bulunmayan kimseler; onlardan herbirinin yapacağı şâhidlik, kendisinin hakîkaten sâdıklardan olduğunu Allah’a yemin ile dört (defa tekrar edeceği) şâhidliktir. Beşinci de eğer onlar yalancılardan ise, Allah’ın la’neti muhakkak üstüne (olmasını ifâde etmesi)dir” (en-Nûr: 6-9).

6942 Bize Süleyman ibn Bilâl, Sevr ibn Zeyd’den; o daEbû’l- Gays’tan; o da Ebû Hureyre (radıyallahü anh)’den tahdîs etti ki, Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) bir kerresinde:

— “Helak edici yedi şeyden sakınınız!” buyurdu. Sahâbîler:

— Yâ Rasûlallah! Bu yedi şey nedir? diye sordular. Rasülullah:

— “Allah’a ortak kılmak, sihir yapmak, Allah’ın haram kıldığı bir hayâtı öldürmek, haklı öldürücüler müstesnadır; faiz kazancı yemek, yetim malı yemek, düşmana hücum sırasında harbden kaçmak, zinadan korunmuş olup hatırlarından bile geçmeyen mü’min kadınlara zina isnâd etmektir” buyurdu.