"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 6697

6697 Bize Abde ibnu Ebî Lubâbe tahdîs etti ki, el-Mugîre ibn Şu’be’nin himayesinde bulunan ve kâtibi olan Verrâd şöyle demiştir: Muâviye ibn Ebî Sufyân, el-Mugîre’ye: “Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)’in namazdan sonra ne okuduğunu, işittiğin üzere bana yaz” diye mektûb gönderdi. Bunun üzerine el-Mugîre bana şunu söyleyip yazdırdı: Ben Peygamber’den işittim, namazdan sonra şu duayı söylerdi:

“Lâ ilahe ille’llâhu vahdehu lâ şerike lehû, Allâhumme lâ mania limâ a’teyte, velâ mu’tiye limâ mena’te, velâ yenfau zel-ceddi minke’l-ceddu (= Yegâne Allah’tan başka hiçbir ilâh, hiçbir hakk ma’bûd yoktur. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Allah’ım, Sen’in verdiğine mâni’ olabilecek hiç yok, vermediğini verebilecek de hiç yok. Baht ve zenginlik sahibinin baht ve zenginliği, Sen’in lütuf ve ihsanının yerine geçip de kendisine fâide vermez)”

İbn Cureyc de şöyle dedi: Bana Abde ibn Ebî Lubâbe haber verdi ki, ona da Verrâd, bu hadîsi haber vermiştir. Sonra bir müddet geçince, ben Şam’a Muâviye’nin yanına (bir vazîfe ile) gittim. Orada Muâviye’nin bu duayı okumalarını insanlara emrederken işittim, demiştir.