"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 6345

6345 Enes ibn Mâlik (radıyallahü anh) şöyle demiştir: Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) Zeyneb bintu Cahş ile evlendiği zaman insanları düğün aşına da’vet etti, insanlar yediler, sonra oturup konuşuyorlardı.

Enes dedi ki: Rasûlüllah kalkmaya hazırlanır gibi vaziyet aldı (da onların kalkıp gitmelerine işaret etti). Fakat onlar kalkmadılar. Onların kalkmadıklarını görünce kendisi kalktı. Rasûlüllah kalkınca, O’nun beraberinde insanlardan kalkanlar da kalktılar. Geride üç kişi oturup kaldılar. Peygamber (Âişe’nin ve diğer kadınlarının yanlarına dolaşıp da) Zeyneb’in odasına girmek için geldiği hâlde, onlar hâlâ oturuyorlardı. (Peygamber tekrar dönüp gitti.) Sonra onlar kalkıp gittiler.

Enes dedi ki: Akabinde ben gidip Peygamber’e onların gitmiş olduklarını haber verdim. Bunun üzerine geldi ve içeriye girdi. Ben de O’nunla beraber girmeğe davrandım. Peygamber bu sırada benimle kendisi arasına (kapıdaki) perdeyi sarkıttı. Yüce Allah da; “Ey îmân edenler, Peygamber’in evlerine yemeğe da’vet olunmaksızın, vaktine de bakmaksızın girmeyin,.. Bu, Allah katında büyük bir günâhtır” (el- Ahzâb: 53) âyetini indirdi.