"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 6317

6317 Ebû Saîd el-Hudrî (radıyallahü anh) şöyle demiştir: Ben Ensâr’ın meclislerinden bir mecliste (oturmakta) idim. Bu sırada Ebû Mûsâ sanki birşeyden korkmuş gibi geldi de:

— (Omer beni çağırtmıştı.) Ben Omer’in yanına girmek için üç kerre izin istedim, bana izin verilmeyince geri döndüm. Omer bana: Seni bize gelmenden men’ eden nedir? dedi. Ben: Senin yanına girmek için üç kerre izin istedim, bana izin verilmeyince geri döndüm. Çünkü Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem): “Sizden biriniz üç kerre izin istediği zaman kendisine izin verilmezse, hemen geri dönsün” buyurdu, dedim. Omer: Vallahi bu rivayet ettiğin hadîs üzerine muhakkak bir beyyine getireceksin! dedi. Sizlerde bunu Peygamber’den işitmiş bir kimse var mı? dedi.

Ubeyy ibn Ka’b:

— Vallahi senin beraberinde bu şehâdeti kavmin en küçüğü bile yerine getirir, dedi.

Ben kavmin en küçüğü idim. Ebû Mûsâ ile beraber kalkıp gittim ve Omer’e, Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)’in bunu söylediğini haber verdim.

Abdullah ibnu’l-Mubârek de şöyle dedi: Bana İbn Uyeyne haber verdi. Bana Yezîd ibn Husayfe, Busr’dan tahdîs etti. Busr: Ben bu hadîsi Ebû Saîd’den işittim, demiştir.