"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 5141

5141 Enes ibn Mâlik (radıyallahü anh) şöyle demiştir: Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) Hayber’den dönüşte onun)la Medine arasında üç gün ikaamet etti. Bu müddet içinde Safiyye bintu Huyey’ ile evlendi. Ben de müslümânları Peygamber’in düğün aşına da’vet ettim. Bu ziyafette ekmek de, et de yoktu. Tabaklanmış deri sofraların yayılması emredildi. Akabinde bunların içlerine hurmadan, akt denilen kuru yoğurttan ve tereyağından konuldu. İşte bu, Peygamber’in düğün yemeği oldu. Yemek esnasında müslümânlar aralarında:

— Safiyye, mü’minlerin analarından birisi midir, yoksa Rasûlüllah’in sağ elinin mâlik olduğu cariyelerden midir? dediler.

Bir kısım müslümânlar da:

— Eğer Rasûlüllah Safiyye’yi örterse, o, mü’minlerin analarından birisidir. Eğer onu örtmezse Safiyye, Rasûlüllah’ın sağ elinin mâlik olduğu cariyelerinden birisidir, dediler.

Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) hareket etmeğe karar verince, binitinin arkasına Safiyye için üzerine oturacağı bir taht hazırlattı ve Safiyye ile insanlar arasına da bir perde uzattı