"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 3352

3352 Bize Yahya ibnu Âdem, İsrâîl ibn Yûnus’tan; o da Mansûr’dan; o da İbrahim’den; o da Alkame’den tahdîs etti ki, Abdullah ibn Mes’ûd şöyle demiştir: Biz Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) ile beraber Minâ’daki bir mağarada bulunuyorduk. O sırada ‘Ve’l-mürselâti urfen” Sûresi indi. Bizler o sûreyi Rasûlüllah’ın ağzından almaya çalışıyorduk. Ansızın bir yılan kendi yuvasından çıkıverdi. Biz hemen onu öldürmeye davrandık. Fakat yılan bizim önümüze geçti ve yuvasına girdi. Bunun üzerine Rasûlüllah: “Siz nasıl yılanın şerrinden korundunuzsa, o da sizin şerrinizden korundu” buyurdu.

Ve yine Yahya ibn Âdem, İsrail’den; o da el-A’meş’ten; o da İbrahim’den; o da Alkame’den; o da Abdullah’tan olmak üzere yukarıdaki hadîsin benzerini rivayet etti. Bunda Abdullah ibn Mes’ûd: Biz de bu sûreyi Rasûlüllah’ın ağzından taze taze almaya çalışıyorduk, demiştir.

Bu hadîsi Mugîre ibn Mıksem’den rivayet etmekte İsrail’e, Ebû Avâne mutâbaat etmiştir: Hafs ibn Gıyâs, Ebû Avâne, Süleyman ibnu Karm, el-A’meş’ten; o da İbrahim’den; o da el-Esved’den; o da Abdullah ibn Mes’ûd’dan söylediler.