"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 3071

Bu bâbda Sehl ibn Sa’d ile Enes ibn Mâlik’in Peygamber’den rivayet ettikleri hadîsler vardır. Ve yine burada Seleme ibnu’l-Ekvâ’ın âzâdlısı Yezîd ibn Ebî Ubeyd’in Seleme’den rivayet ettiği hadîs vardır.

3071 el-Berâ ibnu Âzib (radıyallahü anh) şöyle demiştir: Ben Hendek günü Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) toprak taşırken gördüm. Hattâ toz toprak göğsünün kıllarını örtmüştü. Kendisi çok kıllı bir erkek idi. Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) Abdullah ibn Revâha’nın şu recezini okuyordu, bunları okurken de sesini yükseltiyordu.

Allâhumme levla ente me’htedeynâ velâ tasaddaknâ velâ salleynâ Fe-enzilen sekîneten aleynâ, Ve sebbiti’l-akdâme in lâkaynâ. İnne’l-a’dâe kad bağav aleynâ, İzâ erâdû Fitneten ebeynâ. (Allahım! Sen olmayaydın biz hidâyet bulamaz, Sadaka vermez, namaz da kılmazdık. Düşmanlarla karşılaştığımızda ayakları sabit tut, Ve bizim üzerimize muhakkak sekînet indir! Çünkü o düşmanlar bizim üzerimize saldırmışlardır. Onlar bize bir fitne yapmak istediklerinde biz dayatmışızdır.)