"Enter"a basıp içeriğe geçin

Buhari 1990

1990-Ve Ebû Hâlid el-Ahmer’den zikrolunuyor ki, o şöyle demiştir: Bize el-A’meş, el-Hakem’den, Müslim el-Batîn’den ve Seleme ibn Kuheyl’den; onlar da Saîd ibn Cubeyr’den, Atâ ibn Ebî Rebâh’tan ve Mucâhid’den; bu son üçü de İbn Abbâs’tan tahdîs ettiler. İbn Abbâs şöyle demiştir: Bir kadın Peygamber’e hitaben: Kız kardeşim öldü, dedi’.

Ve Yahya ibn Saîd ile Ebû Muâviye Muhammed ibn Hazım şöyle dediler: Bize el-A’meş, Müslim el-Batîn’den; o da Saîd ibn Cubeyr’den; o da İbn Abbâs’tan tahdîs etti. İbn Abbâs: Bir kadın Peygamber’e hitaben: Annem öldü dedi, demiştir.

Ve Ubeydullah, Zeyd ibn Ebî Uneyse’den; o da el-Hakem ibn Uyeyne’den; o da Saîd ibn Cubeyr’den; o da ibn Abbâs’tan olmak üzere söyledi ki, İbn Abbâs: Bir kadın Peygamber’e hitaben: Annem, üzerinde bir adak orucu borcu olduğu hâlde öldü dedi, demiştir.

Ve Ebû Harız dedi ki: Bize İkrime, İbn Abbâs’tan tahdîs etti ki, İbn Abbâs radıyallahü anhüma: Bir kadın, Peygamber’e hitaben: Annem, üzerinde on beş günlük oruç borcu olduğu hâlde öldü dedi, demiştir.